torsdag, maj 24, 2012

Griseri

Snuppede en kop kaffe i kontrolrummet, og spurgte vagthavende om de havde travlt? "NNNnjjjjoooo, der er en gris på vej" Ser man det!? Der er ligefrem en gris på vej!? Hmmm...
En gris (pig=Pipeline Inspection Gauge) er en slags børste som man sender gennem rørledningerne mellem olieplatformene for at rense indersiden af rørene for skidt. Den, der nu var på vej, kom fra platformen H, der ligger 80 km. fra os. Grisen bliver presset frem af olien som løber i røret. Intelligent, hva'?
Det leder så til beskrivelsen af den intelligente gris. For de findes nemlig også. Den intelligente gris er udstyret med en masse måleinstrumenter der bla. måler tykkelsen af rørvæggen på vej igennem røret. Når den intelligente gris er modtaget i den anden ende, kan man aflæse dens data i en computer og vurdere f.eks. om rørene er ved at være tærede.

Nå, men jeg stæsede ud for at se hvordan de bar sig ad med at få grisen ud af rørledningen igen, uden at sprøjte olie ud over hele platformen. Der fik jeg bla. at vide, at ham der sidder og planlægger hvor grisene skal sendes hen hedder Stig. Og at han sjovt nok bliver kaldt Grisesti(g).
Og! Så findes der også en type der hedder ‘krads børstegris’. Ved ikke helt hvad det er endnu, men det lyder skræmmende...

Billederne her er fra da vi (de) sendte en børstegris fra en satellitplaform mod TØ

Ingen kommentarer: