søndag, maj 27, 2012

En mand og hans gris

Så fik jeg set en intelligent gris blive fyret af. Den blev sendt fra en satellitplatform til vores hjemplatform
I modsætning til de dumme børstegrise, der bare trykkes igennem med den råolie der flyder i ledningen i forvejen, skal den intelligente gris trykkes igennem med havvand. Så derfor kom der, udover vores skib, et pumpeskib ud til platformen.
Så hev vi en slange op fra skibet og skyllede hele maskineriet og den 7 km. lange olierørledning igennem med saltvand inden grisen blev proppet i og skyllet igennem. Grisens rejse varede 15 timer. Resultatet er en masse data fra det indbyggede ultralydudstyr, der fortæller om rørledningen er tæret.
Når man lejer sådan en gris følger der en mand med. Han er eksperten og rejser hele verden rundt med sin gris. Ham her, Frank fra Tyskland, havde lige været i Angola med sin gris. Nu tænker du garanteret ”So ein ding muss ich auch haben”… Forståeligt, men den er dyr. Købsprisen for sådan en grisebasse er omkring 2 millioner … Euro! Øf øf

2 kommentarer:

Herdis sagde ...

ja, og så kan han jo ikke bare lige have den med i håndbagagen - men det må være et interessant job, lige bortset fra, at det også må være lidt ensomt at rakke rundt alene.

Rasmus sagde ...

Men han er netop ikke alene - han har jo altid grisen med sig :-)